Bemutatkozás

Kedves látogató
 
ÜDVÖZÖLLEK KEDVES VENDÉGEM!
 AZ OLDAL TARTALMA
rólam és kedves családomról szól!
-- megtiszteltetés számomra ha elolvasod--
 
 
 
TÖRTÉNET RÓLAM ÉS CSALÁDOMRÓL
 
 
 

 
 
Engedjétek meg hogy bemutatkozzak
Bari Zoltán vagyok
34 éves.
Van egy gyönyörű szeretetre méltó feleségem és 3 gyermekem.
Három fiú -  iskolásak, de még kis korúak így nem is taglalom ne legyen unalmas az olvasandó.
Pár évvel ezelőtt nem Kecskeméten laktunk - volt egy kis tanyánk Petőfiszálláson amit el kellet hagynunk a faluban lévő munkahely hiányának véget. 8-9 évet lakhatunk ott, ez idő alatt annyi lett a tartozásunk hogy szinte mindenünk arra ment el hogy törlesszünk. Elhatároztuk változtatni kell -- akkor jöttünk át Kecskemétre albérletbe. Bután hangzik hisz saját lakás mellett albérletet fizetni !!! Kemény- de határozott döntés volt. Átköltözésünk után 1 hónapra fel vettek dolgozni most már majdnem mindenki számára lassan ismeretessé vált közmunka programba. Igen ám annak idején különbséget kapott a munkás és a munka vezetők munkarendje. A munkás 6 órában míg a munka vezető 8 órában dolgozhatott. Havi kb. 48000 nettó és havi kb. 68000 nettó fizetésért akkor tudtunk egy kicsit mozdulni. Elkezdtük fizetni az albérletet és kezdtük kifizetni a tartozásokat. Két év volt ami szép volt jó volt, de sajnos elmúlt - jött az új kormány új törvényekkel új helyzetekkel. A közmunka program változtatásával napi 4 óra még a munka vezetőknek is havi Kb. 28 ezer forintért és ehhez a megszégyenítő összeghez hozzá jött, hogy csak párhónapos szerződés ami kaptunk és még pluszba kijelentették ha nem vállalód el akkor nem kaphatsz segélyeket. Egy idő után rájöhettek hogy ebből baj lesz emelnek a fizetésen havi Kb. 38 ezer forintra igen ám - de ha ennyit kapsz fizetést akkor dolgozz 6 órában. Kérdem én mint egy egyszerű ember kihozza ezeket a törvényeket elgondolkodik rajta mert ha ennyi fizetésből meg lehet élni ahogy ők mondják, miért nem cserélnek velünk pár hónapot és próbálják ki!!!
Az albérletem 25000 Ft
a fűtés+meleg víz 25000 Ft
a gáz villannyal együtt 15000 Ft
akár hogy is számolom ez összesen 65 ezer forint
és ők közmunkára adnának 38 ezret
valami nem stimmel ezzel akár hogy nézem mínuszban vagyok
és még a gyerekeket nem iskoláztattam nem ettünk stb.
Senki ne higgye azt hogy nem keresem nem kerestem a munkát tavaly több mint 250 önéletrajz került beadásra ebből 4 vállalat jelzett vissza becsületesen. Nem panaszkodom de ezen az oldalon a sorsunkról  az ország sorsáról beszélek mesélek és híreket infókat adok. Akadt munkám azért 1-2-3 hónapos szerződésekkel ezekből össze is jött annyi hogy most jelenleg munka nélkülit kapok. Elmondhatom nagyon jó helyzet van ahogy ezt egyesek állítsák. Persze a követelések meg jönnek hol telefonon hol személyesen már végrehajtó személyében. Engem hibáztatnak tőlem követelnek hogy fizessek nem mutatok semmi hajlandóságot arra hogy én fizetni szeretnék. Én erre mindig megkérdezem ki is itt a hibás hol vannak a munkahelyek hol vannak a rendes fizetések hol vannak a rendes szerződések fizetnék én mindenkinek akitől kaptam valamilyen szolgáltatást vagy kölcsönt, de hogyan ha egyszerűen nincs biztosítva a munkahely számomra.Nekem nem segély kell hanem rendes családias munkahely rendes fizetéssel illetve hosszú élettartalmú szerződéssel.
 
2013.04. 15.
Fontos!!!
Továbbiakban az a helyzetem ami sajnos még jobban hátráltat minket sajnos a körülményeink végett depressziós lettem ami azt jelenti hogy jelenleg is pszihiáter kezel szorongás és beilleszkedési problémákkal. Kaptam egy állás lehetőséget amit ezen probléma végett nem tudtam elvállalni szó szerint féltem a felelősségtől féltem mi van ha a jelenlegi közmunka helyemet ott hagyom és a felvett munka helyen megint csak pár hónapra kellek féltem a beilleszkedéstől féltem hogy a kollégák piszkálni fognak féltem félek mi lesz a fiaimmal ki fog velük foglalkozni ha nekem 10 órát oda kell lennem mert a kajcsi szüneteket is ledolgoztatják és + a utazási idő és ráadásul mi van ha túlórázni kell már pedig minden második szombat kötelező ki neveli a fiaimat ilyen körülmények között. Nagyon nehéz így munkát vállalni. Én mindent megteszek azért hogy ki gyógyuljak ezen stressz helyzetből, de nagyon nehéz 
 
Köszönöm hogy ha végig olvastad !!!
 
Az országunkban sajnos nem egyedül élem meg ezt a sorsot sokan elveszítik otthonaikat mert el vannak lehetetlenítve hitelek felvételével annak nem fizetésével mert nincs miből munkahelyek megszűnésével és még csak véletlenül sem vétek azzal ha azt mondom lényegesen rosszabbul élek mit ez előtt.
Sajnos emberi menetelések éhségmenetek tüntetések ma Magyarországon
Véleményem itt volt az ideje ennek végre felébred a Magyar nép és küzd az ellenünk vétkezőkkel.
 
A linkre kattintva a fent leírtakra egy bizonyíték
 
na meg persze egy kis videó rólunk
 
 

 


2014. 04. 08.

Folytatás következik a sorsunkról

A fenti videóval kezdeném igen az MSZP oldalán mint lehet látni tüntetésen voltunk nem voltunk vagyunk megelégedve a sorsunkkal és muszáj valamit tenni hogy jobb legyen ha nem is nekünk hanem a fiainknak.Sok víz lefolyt a Dunán már egészen 2014 március 3 ig közmunkában dolgoztam és közben az önéletrajzok folyamatosan beadásra kerültek . Meglepő dolog történt februárban kaptunk egy hírt mi szerint a közmunkások 8 órában dolgozhatnak. 55000-60000 forintért meglepő döntés a Fidesztől kecskeméti képviselőitől ez tetszett is nem akartam hinni a fülemnek de valós. Egyik jó hir a másik után egy törvény mi szerint a nagycsaládosoktól nem vonnak tb nyugdíj stb járulékot vagyis az adókedvezménnyel majdhogynem meg kapják a megígért bruttó fizetést. Nagyon jó ez is tetszik. A következő jó hír egy e-mailon keresztül érkezett a sok önéletrajz meghozta gyümölcsét és behívtak elbeszélésre egy komoly logisztikai céghez ahol sikeres felvételt nyertem. Persze volt bennem egy kis félsz és sajnáltam a kollégákat a sok sok közmunkás életben szinte egy nagyon jó barátság mondhatni hogy testvériség alakult ki köztünk meg persze jött a félsz hogy mi lesz ha megint csak 3 hónap vagy kevesebb és hogy megéri e ezért az aránylag stabil közmunka munkahelyet ott hagyni ha csak pár hónapról lenne szó az új munka helyen és persze gondolkodásba estem mi van ha a közmunkába beígért nyolc óra munkaidő is csak pár hónapra szól. 

Döntenem kellett! Az új munkahely mellett döntöttem remélem nem fogom ennek a levét inni remélem jó döntés volt számomról.

Egyenlőre politikai téren nagyon bizonytalanná váltam  remélem nem csak választási kampány volt ezek a döntések a Fidesztől.

Én úgy döntöttem és nem is részletezem ennek a honlapnak nem politikáról kell hogy szóljon ezért elnézést is kérek mindenkitől , de muszáj volt egy kicsit részletezni mert a közmunka sajnos nagyon közel állt áll a politikához így nem tudtam elmagyarázni hogy miért is voltunk és vagyunk jelen helyzetünkben.

 


 

2015. 07. 15.

Tisztelt vendégeim, barátaim olvasóim! 

A történetünk folytatódik. 

Az eltelt idő alatt kaptunk hideget meleget. Albérletről albérletre költöztünk Közmunkás éveink alatt laktunk tanyán ami eléggé felújításra szorult, laktunk polgármesteri bér lakásban ami szintén elég elhanyagolt volt ám erről már előzőekben írtam kiadásokról bevételekről stb. ebből keletkezett tartozásokról. Laktunk kietlen villanytalan víztelen elhanyagolt házban mert a hivatali bérlakásból kiraktak hisz nem tudtuk fizetni a közmunkabérből. Természetesen az adósság itt is csak nőtt. Nézzük hogyan is állunk a jelenlegi helyzetünkben. 

A logisztikai cégnél dolgozom jelenleg is idestova 1,5 éve. Aránylag családias hangulat sikeres beilleszkedés elfogadható fizetés. Sajnos nem írhatok a fizetésem nagyságáról hisz ezt titoktartással kell kezelnem. Én személy szerint nem tartanám titokban inkább kiabálnám, hogy igen ez igen elfogadható a fizetésem és ennyi van ilyen cég Magyarországon, ám hozzá teszem Magyarországon nem a legnagyobb keresett , de nem is a legkisebb a kettő közt van , de megélhetést biztosítja számunkra - biztosítaná számunkra - és talán rendbe is jönnénk. Szintén egy jó hír számunkra a feleségem is felvételt nyert erre a helyre egy helyen dolgozunk megint. Nagyon boldog vagyok, nagyon szeretem mindent meg tenne értem, értünk büszke vagyok rá nagyon.  Én vagyok a legboldogabb hogy velem kel velem alszik velem fekszik egy szóval mellettem van akkor is ha gáz van.

Megélhetés biztosítva lenne!

- miért csak lenne? -

A történet kezdődik előröl majdnem.

Sajnos vissza kell térjek a múlthoz pár mondat erejéig. Polgármesteri bér lakás a nevezetes közmunka program idejére! A közmunkáért kapott fizetésem taglaltam már és a kiadásokat abban az időben most nem akarlak még egyszer untatni benneteket, tartozásaink lettek    nem kevés. Eltelt egy pár hónap a 1,5 év alatt technikailag rendbe jöttünk kisebb tartozásokat fizettünk amire elég volt a bevétel hisz útközben a kietlen, villanytalan lakásból Városföldről vissza költöztünk Kecskemétre, egy belvárosi lakásba. Mit mondjak hát nem egy elit hely kinézetre idős házikó, de jó itt lakni. Végre van villany van vizünk és még normálisan tudunk wcni. Amit abban az 1-2 hónapban át éltünk nem kívánom a legrosszabb ellenségemnek sem. Persze az albérlet egyből 45 ezer forintra emelkedett hisz a kényelmet meg kell fizetni plusz a rezsi. A kettőnk fizetése elég erre is hál istennek vagy inkább a mi kitartásunknak. A történet megint csak elkezdődik a hivatali bérlakáshoz vissza térve. A végre hajtó megtalált a tartozásokkal ilyen olyan emilyen amolyan tartozásokkal amit természetesen fizetni kellene. Egyértelmű hisz ott laktunk szolgáltatásokat használtunk elfogadom természetesen. A lényeg nem értem miért kell annyit a végrehajtóknak fizetni több tíz ezres óra díj ilyen díj olyan díj és a megélhetés megint csak a levesbe ment hisz a fizetés terhelése megtörtént jobbik esetben csak 33 százalék rosszabbik esetben 50  százalék. Nesze neked jó fizetés és albérlet fizetés meg stb. A sorsunk megint csak a spóroláson alapszik hogy elég legyen a hónap végéig illetve a következő fizetésig a pénzünk. Sajnos Magyarország a kizsákmányolás országa  A gazdag hízik a szegény soványodik minden értelemben.

Albérlet írtam jó itt lakni - már egy éve itt élünk - Telik az idő rendesen cukorbetegséggel egybe véve gyógyszerekkel étkezve. A tulajdonos elfogadható bár elég rendesen korlátozz bennünket. Gondolkodásba estem hisz fizetek nem keveset nem szívességet tesz nekem hanem ha belegondolok én fizetek neki busásan azért hogy itt lakhassak. Lehet hogy nem is korlátozhatna engem ennyire? Mindegy a lényeg hogy nem egy kietlen lakatlan lakásban vergődünk tovább sebeinket nyalogatva  

Köszönöm hogy ha elolvastad!      

Folytatása lesz még a történetnek ! 

sziasztok!

 


2016 Július 23.

Történetünk folytatodik!

Tisztelt látógató, vendégem,barátom

köszönöm hogy itt jársz és el olvasod történetünket.

2016 Július 23-a a születés napom ma tőltőm a 37 évet - komoly - Nem akarok tovább öregedni, na ez csak vicc volt hisz ez az élet rendje. Én öregszek a fiaim cseperednek az idő telik. 

Az előző rész azzal maradt befejezve, hogy Kecskeméten lakunk nem egy kietlen házba. A hónapok szálltak rendesen a végrehajtó sem unatkozott a feleségem fizetésének 33%-a ez idáig mindig a levesbe ment / tartozásokra/. Nem ez volt a baj legalább fogytak a tartozásaink,de sajnos még mindig van. Lepergett a tél hál istennek a rezsit rendesen felnyomta a gázkonvektor a villany sem olcsó 15 000 ft a 25 000 számlák helyett  -  villanyszerelő vagyok és sejtésem az van miért ennyi az annyi, de az nem érdekelte senkit így csak fizettük tovább. Közel majd nem 30 000 ft havonta mint ha cég lennék na mindegy A gáz is közel havonta 30 000 persze a számla soha nem ennyi volt intézkedni nem tudtunk hisz nem a mi nevünkön volt. A számlák 20 000- 25 000 Ft.  a kisebb számlák a rész számlák a nagyok meg a beolvasott számlák. Lehet hogy hibáztam itt egy kicsit hogy nem minden hónapban diktáltunk. Ettől függetlenül még nem egy gyár vagyok ahol majdnem hogy százezreket kelljen fizetni rezsit. Itt kezdődtek a problémák megint hisz a rezsi és az albérlet meg a végrehajtó sok egybe véve. Szerintem ezzel mindenki egyet ért. Igaz azt írtam hogy jó fizetést kapunk, de mégsem mérhető a külföldi fizetésekhez. A legnagyobb gond mégsem ez volt a rezsit persze fizettük muszáj. A gond a hatalmas probléma a katasztrófavédelem kéményseprűje hozta. A szokásos rendszeres ellenőrzés. Kiderült hogy a tulaj szabálytalanul köttette be a gázkonvektorokat hisz a vegyes tüzelésű kéményekbe köttette be a gázkéményeket bélés test nélkül. Én nem voltam otthon csak a feleségem mikor a tulajdonos beszélgetett a kéményseprű úrral hogy fizet neki csak a bizonylatra ne írjon rosszat és lehessen továbbra is használni a kéményeket. A kéményseprű előtt le a kalappal talpig ember és megmondta a véleményét hogy őt a pénz nem érdekli és nem akarja hogy itt emberek haljanak meg a kémény végett. A beszélgetés tovább zajlott a feleségem tovább hallgatta. A tulajdonos halkabban, de érthetően suttogta a ellenőrnek, hogy nyáron át költöznek és a kéményeket lezárják mert elektromos kazánnal oldják meg a fűtést. Az ellenőr mondta hogy szeptemberben vissza jön és lezárja a lakást ha nem lesz megcsinálva a kémény vagy a kazán hisz életveszélyes nincs kecmec. A következők derültek ki ha a tulaj nem költ a lakásra lezárja a katasztrófa védelem a lakást ha lesz rá költve a tulajdonos költözik. mi van? Kérdeztem értetlenül a feleségemet a munka után. Rohadtul rossz hír hisz mennünk kel vagy ezért vagy azért, de a tulajdonos nem szól, pedig a szerződésben le van írva előre kell szólni- Ő nem. Mi mindent megtehetnek ezek a tulajdonosok. A lényeg nem akartuk megvárni míg szól ne hogy késő legyen és hirtelen nem találunk másik albérletet. Egy hónappal később szóltunk hogy elköltözünk na ekkor szólt ő is hogy lehet hogy ők költöznek ide. -Fain mondottam - érdekes a családdal leültünk tanakodni az elmúlt egy hónapban mi tévők legyünk. merre mennyünk? Végül is megszületett kegyes döntésünk közösen nem keveset gondolkodva. Vissza költözünk a kietlen lakásba Városföldre, megint nincs villany nincs víz nincs semmi. Nagyon kemény ez. le a kalappal a fiaim előtt a feleségem előtt nagyon toppon vannak jól viselik a nincstelen életet. Nagyon sokat küzdöttünk hogy lakhatóvá tegyük a lakást hisz az udvaron méteres gaz de mindenhol. A házat átfesteni mindenhol a legkisebb helységet is. Komoly munka, de a családi összetartás a családi stratégia az össze fogás és a kitartás nagyon ott van. Hihetetlen számomra és egy kicsit féltem is hogy rám és a feleségemre marad minden, de a kamasz fiaim oda tették magukat és kettő hét alatt úgy rendbe raktuk a lakást és az udvart, hogy mindenkinek a szomszédoktól a rokonig mindenkinek tátva maradt a szája és gratuláltak nekünk. Az érzés számomra feledhetetlen marad hisz a szomszédok szeretnek és tisztelnek. A lakás otthonos lett! Igaz nincs még villany de ez is megoldódik majd, addig is egy jó rokon segítőkészségének köszönhetően aggregátoron üzemeltetjük a villanyt hisz csak úgy ingyen kölcsön adta az aggregátort. Köszönöm az egész család nevében is neki. A tulajdonos jelentkezett olvassuk le az órákat és fizessük ki a számlákat-rendben démász fizetve rendben! Dégáz óra állás bemondva fizetve nincs rendben.- Mi van?  A dégáz követel 2015-ös számla ami már végrehajtónál van. Mi van? Milyen számla? Ha tartozok miért nem kapcsolták ki a szolgáltatást? Ügyintéző nem tud válaszolni. Ő azt hajtógatja bizonyítsam be hogy be fizettem. Jó leptop, internet, dégáz hónlap, belépés és itt a bizonyíték interneten fizettem mindent, dégáz vissza igazolta  teljesítés dátummal ellátva mikor lett kiegyenlítve. - ügyintéző ez nem bízonyíték kérdem én miért? mert nem! Neki bankszámlakivonat kell. Jó akkor letöltöm a netbankon keresztül. Neki az sem bizonyíték, miért is? Válasz mert nem ennyivel el intézte. Felkaptam a vízet inkább kifizetem az a szaros tartozást megint csak legyen már nyugalmam. jelenleg itt járunk nyugodt lakás ahol ha minden jól megy közel 170 000 forintot tudunk majd meg takarítani.

Talán rendbe jövünk!???

ha a sors is engedni fogja

Egy jó hírt direkt a végére hagytam A feleségem TP-en van hisz babát várunk. Királyság!!! Nagyon örülök neki egy évet gondolkodtunk rajta be merjük- e vállalni és a döntésünk gyümölcse megérett. Kinek tetszik kinek nem a pozítív véleményeket köszönjük a negatívakat meg hallgassuk, de kit érdekelnek. A boldogságunk határtalan a család bizonyított a kitartás és az összetartás téren is így bátran várjuk a kis Richárdot.  

Történetünk folytatódik 

köszönjük ha elolvastad!

 


2017. 08.29.

Folytatás következik!

Kezdeném a jó hírrel Richárd királyunk meg érkezett 2016. 10. 09-én. Boldogságunk határtalan. A nagy fiuk is jól kezelik a helyzetet. Kicsit frissítek a bevezetőn mert, sok idő eltelt azóta.

Jelenleg én 38 éves vagyok, feleségem 33 a gyermekek is megnőttek és a Richárdunk is meg született hát igen telik az idő.!  Továbbiakban a sorsunk a következőként alakult.

Én a harmadik évemet kezdem a logisztikai cégnél a feleségem GYED-en. A nagy fiuk tanulgatnak és sokat segítenek. A dátum szerint ugye iskola szünet van. A nyári gyakorlat elteltével a kettő nagyobbik srácom megállás nélkül dolgozik munkahelyen és önzetlenül segítenek hogy a lakásunk rendben legyen. Mi is történt ez idáig. A cégnél a harmadik évem a cég fejlődik hisz a Mercedes gyárral tartani kell az iramot. A cég elért egy bizonyos létszámot  amikor létre kel hoznia egy munkavédelmi megbízottat és üzemi tanácsot. A lényeg hogy jött egy szakszervezett amibe én beléptem. A cégünk januárban adott a választásokról információt amikor én jeleztem hogy én indulni szeretnék üzemi tanács tagként. Telt múlt az idő. A választások elkezdődtek az elmúlt hónapban durván 6-7 hónapra januártól így arra már senki nem emlékezett hogy én jelentkeztem a választásokra. Egyedül a szakszervezet jelzett nekem akarok e indulni persze hisz jelentkeztem erre már januárba. A rossz információ terjedés végett arról nem tudtam hogy a cég is indított embereket a választásokra, mivel én a szakszervezet felől indultam így én lettem a közveszélyes ellenség a cég főnökei számára. Nem értem miért és végül is arra a következtetésre jutottam hogy félnek tőlem ne hogy bele lássak az ő kis huncutságukba érthető. Pedig én nem akartam rosszat sőt a hangulatot és az információ áramlatot segíteni akartam csak annyi, hogy a pénz ügyekben a tanács nélkül nem dönthetett volna a cég és ez nyilván fájhat a főnökségnek hisz nem játszhattak volna a munkásoknak járó pénzzel ami a bónuszokat illeti. Sajnos mivel én lettem az ellenség menesztettek a cégtől. Nem is bánom csak a fizetést. A körülmények már nem a családias hangulatot hozták. Sok lett a jó koma jó barát így a munkások 50 százaléka nem dolgozott teljes kapacitással csak akiknek muszáj volt. 15 személyből 10 dolgoztak teljes oda adással a többiek meg azt csináltak amit akartak. Így én jelenleg a munka nélkülit kapom. Sajnálatos módon a feleségem megy vissza dolgozni és én maradok a királyunkkal ezt nem bánnom :). Érdeklődtünk a GYED EXTRA után nos ezt 3 műszakban nem lehet a gyermek 3 éves koráig. Érthetetlen számomra hisz a családi törvény kimondja hogy korlátlanul lehet dolgozni a gyed mellett viszont a munkatörvénykönyve azt mondja , hogy a gyermek 3 éves koráig nincs éjszakai műszak. Na mindegy egy nagy szar az egész. A cégnek kellene egy kis hajlandóságot mutatni hisz a merciben is dolgoznak így csak biztos miattam ilyenek na hagy ne mondjam ki milyenek.

 

A történetnek lesz folytatása!


2017.12.02

Sokat gondolkoztunk hogy lenne jó próbáltuk fűzni a HR osztályt hagy dolgozzon a feleségem 3 műszakban, de úgy Istenigazából szartak arra amit mondtunk illetve kértünk. Gondolkoztunk azon is, hogy én megyek GYED-re hisz a törvény azt mondja, hogy 2 éven belül 365 munkanapnak kell meglennie, hogy a GYED re jogosult legyek. A cég így is elutasított bementünk a társadalom biztosító irodába ahol tájékoztatást kértünk a GYED-ről, Itt jött a meglepetés a cégnek kutyakötelessége lett vlna elfogadni és egy határozatott megírni hogy igen vagy nem kaphatom amúgy törvényileg jár. Sajnos ez sem jött össze. A továbbiakban megint gondolkozásba estünk mit lehetne tenni. A döntésünk a következő nem kell a GYED Extra nem kell a GYED így minden kötelesség nélkül vissza mehet dolgozni a feleségem, de nem sajnos így is elhajtottak bennünket. A sok herce-hurcából elegünk lett a feleségem is ott akarta hagyni hisz semmi értelme egy olyan helyen dolgozni ahol nem néznek az emberre jó szemmel csak azokat tisztelik akik ismerősök vagy barátok vagy rokonok. Természetesen egyet értettem feleségemmel így már ő sem dolgozik a cégnél. Esküszöm megkönnyebbültünk hisz nincs nyomás rajtunk. Sajnos ezek a Magyarországi törvények mindent megtehetnek a cégek. Természetesen vannak kivételek. Jelenleg keresgetem a munkát vannak lehetőségek, de ezekről majd később.

A sorsunk hamarosan folytatódik


 

 

 

 

Kereső
Belépés
Szavazás

Te a mai állás szerint jobban élsz mint 3 éve ezelőt

0.044 mp